Историята за създаването на първия в света компактен товарач, наречен по-късно Bobcat

През 50-те години на миналия век братята Сирил Келър (8 април 1922 г. – 28 октомври 2020 г) и Луис Келър (9 май 1923 г. – 11 юли 2010 г) управляват заедно малка машинно-ковашка работилница в Минесота, изграждайки и ремонтирайки машини за местните фермери. Имено фермер се обръща към тях с искане за създаване на самоходен товарач - достатъчно лек, за да бъде повдигнат до втория етаж на обор за пуйки, и достатъчно малък, за да почисти около изправените стълбове на обора.

През 1957 г. двамата братя създават триколесен товарач с две задвижващи се колела отпред и едно колело отзад (предшественик на модерния мини товарач).
създаване на първия мини товарач бобкат bobcat - полезно стройрент

Машината привлякла вниманието на Melroe Manufacturing Company (настоящата компания Bobcat ), която кани Келърс да демонстрират изобретението си в техния щанд на щатския панаир в Минесота през 1958 г.

След успешна демонстрация на панаира, Melroe Manufacturing Company закупуват ексклузивитет, придобивайки правата за производство на машината. По покана на компанията, Братята Келър продължават да участват в усъвършенстването и дизайна на машината и пускането ѝ в производство.

През 1960 г. към задната част на товарача е добавен втори комплект задвижващи колела, с което се постига значително подобрение в конструкцията на товарача. С това задвижване на четирите колела M400 става първият в света истински мини товарач.

"Skid-steer" описва уникалната система за управление, която позволява на машината да завива в рамките на собствената си дължина. По-късно името на марката Bobcat е установено заради издръжливостта, бързината и пъргавината на машината.

Товарачът Bobcat повлия положително на живота на хиляди служители, работили за компанията, на търговците, които продават машините, и всички клиенти, използващи оборудването ежедневно, за да подсигурят прехраната си. Въпреки, че може би не винаги осъзнаваме влиянието на товарача, той се превърна в неразделна част от нашето ежедневие – от помощник в земеделието, който подсигурява храната на трапезата ни, до помощник в транспортирането на строителни материали на работните обекти, които от своя страна се превръщат в наши домове и офиси“, споделя Джо Келър, син на Луис Келър.

Историята за създаването на първия в света компактен товарач, наречен по-късно Bobcat  беше добавен в количката Ви!
0700-1-9988
Бързо запитване