Наем на телескопичен товарач – какъв модел да изберем?

Телескопичният товарач, с функционалността на мотокар и обхвата и здравината на кран, има способността да повдига, премества и поставя тежки материали, инструменти и предмети. Това прави машината необходима за много строителни площадки и работни обекти.

челен товарач под наем

Подобно на повечето строителни съоръжения, телескопичните товарачи под наем се предлагат в различни размери, височини, товароподемност и допълнителни прикачни устройства, така че наемането на подходяща машина за вашата работа понякога може да ви затрудни.

Преди да наемете телескопичен товарач, уверете се, че избирате модел, който ви предлага възможностите, от които се нуждаете, независимо дали става дума за мощност, маневреност, товароподемност или височина на повдигане, тъй като няма универсален размер, подходящ за всички дейности. За да ви помогнем да решите, отговорихме на няколко ключови въпроса, често срещани от нашите клиенти при избор на машина?

телескопичен челен товарач под наем

Какви са ползите при работа с телескопичен товарач?

За начало е важно да разберете за каква дейност искате да наемете телескопичен товарач и ползите, които очаквате да ви донесе той.

Телескопичните челни товарачи се използват често, поради тяхната маневреност. Отличен помощник са при селскостопански дейности и в строителната индустрия, тъй като имат стрела, която може да се разшири и да повдигне тежки товари. Предимство тук са различните видове допълнителни приставки.

Товарачите имат набор от функции, които ги превръщат в едно от най-добрите съоръжения за достъп за строителни обекти. Те могат да повдигнат разнообразни по размери и тегло товари, да се придвижат до сграда и след това да ги вдигнат до желания етаж.

Строеж на жилищна сграда

Това може да се направи дори на неравни повърхности, поради изравняване на рамката. Сами се досещате, че това от своя страна спестява време и ускорява процеса по изпълнение на проекти.

Какви видове телескопични товарачи може да наемете?

Стройрент предлага два основни типа телескопични товарачи, които можете да вземете под наем: ротиращи (въртящи) се телескопични товарачи и неротиращи (фиксирани) телескопични товарачи.

Неротиращият телескопичен товарач има фиксирана кабина и телескопична стрела, която позволява по-добра видимост на водача на работната площадка.

Въртящият се телескопичен товарач има кабина и телескопична стрела, която може да се върти на 360 °. Машината може да остане неподвижна, докато кабината и телескопичната стрела се въртят около оста си, осигурявайки изключителна маневреност. Моделът е полезен при работа в тесни зони. Може да се използва и върху неравни терени, посредством стабилизатори, които допълнително спомагат за намаляване на необходимото пространство на работното място.

Телескопичните товарачи под наем се разделят и по категории: компактни (земеделски) – от 6 до 9 м и товароподемност до 4 т.; строителни със стабилизатори – от 10 до 18 м, с товароподемност до 4 т.; ротиращи – от 18 до 25 м., с товароподемност до 4 т.

Телескопичните товарачи също могат да се предлагат с различни форми на управление, включително управление на предните колела, управление на четирите колела и управление на рачешки ход. Всички тези телескопични товарачи под наем могат да се използват за редица работни места за всеки селскостопански или строителен проект.

телескопичен телен товарач

За каква дейност желаете да наемете товарач?

Когато избирате телескопичен товарач под наем, е важно предварително да знаете за каква дейност ще се използва, тъй като това ще повлияе на решението, което в крайна сметка ще вземете. Две от основните неща, които можете да обмислите, за да улесните решението си, е колко тежък и висок е товарът, който вдигате и колко достъпна е работната среда.

Колко тежък и висок е вашият товар?

Когато наемате телескопичен товарач, трябва да знаете какво е това, което трябва да повдигнете или преместите и на каква височина. Пресметнете най-тежкия материал, който ще вдигате, за да определите максималните си изисквания за повдигане. Колкото по-тежък и обемист е товарът, толкова по-голяма товароподемност трябва да има телескопичният товарач, който наемате.

телескопичен телен товарач

Важно е да се определите и каква е посоката на преместване. Ще вдигате ли право нагоре или нагоре и над нещо? Това е важно, тъй като номиналните експлоатационни възможности на телескопичните товарачи могат да варират при удължаване на стрелата, а при несъобразен товар, това може да доведе до неговото преобръщане.

За да определите колко тежък би бил товарът, ви препоръчваме внимателно да преглеждате таблицата с посочените технически характеристики на моделите, посочени на нашия сайт, или да поискате съдействие с представител на Стройрент /отдел „Едра механизация“/.

Колко достъпен е работният обект?

Когато избирате телескопичен товарач е важно да сте запознат с работния обект, на който ще се използва. Работата ви изисква ли да достигнете зона с висок достъп? Ако е така, ще ви е необходим телескопичен товарач с по-дълъг обхват, за да сте сигурни, че ще свършите успешно своята работа. Ако например имате нужда от повдигане на палети върху камион, то тогава няма да имате нужда от телескопичен товарач с голяма височина на стрелата.

Обърнете внимание и на опциите за задвижване на товарача. Ако ще работите на сравнително тесен терен, без предпоставки за преобръщане, то тогава ви съветваме да вземете телескопичен товарач с кормилно управление. Ако обаче сте във ферма с неравен терен, четириколесен телескопичен товарач би бил по-добрият вариант за вашата работа.

Искате да съчетаете няколко дейности?

Едно от ключовите предимства на товарача е, че е изключително универсален. Това е една от причините, която го превръща в толкова широко разпространен и търсен в селскостопанската и строителната индустрия. В Стройрент можем да предложим разнообразие от прикачени устройства, с които да улесните и оптимизирате своята работа, като:

  • Кош за хора
  • Кофи
  • Куки със и без лебедки
  • Вилици
  • Граб (щипка)

Използването на товарача на труднодостъпни места и способността за работа в тежки условия прави телескопичния товарач чудесен инструмент за използване.

От преместване на палетизирани товари, до работа с кофа или куки, широкият набор от налични прикачни устройства ще ви даде свобода за работа в много индустрии. Важно е да изберете точният модел, с който да улесните работния процес, постигайки желаните резултати без колебания и рискове.

Строеж на жилищна сграда пловдив

Строеж на жилищна сграда

челен товарач с кофа

Търсите да наемете телескопичен товарач за следващия си проект?

Сега вече знаете малко повече за различните видове телескопични товарачи под наем и как функционират. Ако се нуждаете от съдействие при избор на машина, свържете се с представител на Стройрент на тел. 0892 000 892mehanizacia@stroyrent.bg или изберете удобен за вас склад. С опит в отдаването на тежкотоварни машини, нашият екип ще ви даде професионален съвет и ще ви помогне да направите правилен избор при наем.

Стройрент е доставчик на челни товарачи под наем в цялата страна, както и на допълнително оборудване и различни машини под наем. Всеки наш клиент може да се възползва от удобството за избор между 13 склада, разположени в 12 от големите градове в страната, включващи София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Благоевград, Шумен и други.

Ако публикацията ти е харесала, ще се радваме да споделиш!

Наем на телескопичен товарач – какъв модел да изберем? беше добавен в количката Ви!
0700-1-9988
Бързо запитване