Съвети при наем на влагоуловители и индустриални изсушители

Kак да изберем правилният влагоуловител и какво да търсим – приложение, работа, ефективност, избор на модел

Промишлените влагоуловители са отлично решение за фирми или хора, които се борят с излишната влага и се нуждаят от контрол на климата. Имат широко приложение във фабрики, офиси, строителни площадки, складови помещения, при реставрации, във фитнес зали, басейни, след наводнения.

Влажността може да причини щети, неприятни миризми и други проблеми, които да повлияят неблагоприятно на работния процес.

Знаем, че изборът на влагоуловител е голям и често пъти не лесен, затова ви споделяме най-важните неща, които си струва да знаете при необходимост от наем на изсушители. В следващите редове ще научите повече за възможностите, предимствата и как точно работят те.

Описание:

Промишлените изсушители обикновено имат по-голям капацитет за отстраняване на влага, в сравнение с домакинските влагоуловители. Имат стоманени или здрави формовани пластмасови външни стени и облицовки, което ги прави много по-подходящи за дълъг експлоатационен срок и устойчиви при евентуални сблъсъци (най-често на строителните обекти).

наем на влагоуловител

Приложение:

На строителните площадки общото им приложение е за бързо изсъхване на новопостроена зидария и мазилка. Независимо дали са собственост на строителни компании или са под наем, професионалните изсушители гарантират издръжливост при преместване от един обект на друг.

Във фабриките изсушителите намират приложение в производствените процеси, подпомагат сушенето на продукти, съхранението на сухи материали и предотвратяват влага в сградите.

промишлен влагоуловител под наем за фабрики 

Дългосрочното съхранение на архиви, артефакти, ръкописи и книги винаги зависи от строг контрол на влажността и температурата, тъй като излишната влажност може да причини необратими щети.

Кондензът и влагата са основната причина и за корозията в металите и веригите и поради тази причина овлажнителите намират много приложения, свеждащи до минимум щетите от ръжда.

Разбира се, основната роля на изсушителя е да намали влажността в помещенията или друг тип въздушно пространство, затова и голяма част от нашите клиенти наемат влагоуловители от Стройрент за бързо елиминиране на влагата у дома.

влага у дома влагоуловител

Как работят влагоуловителите?

Компресорните влагоуловители работят чрез преминаване на влажен околен въздух върху студена метална повърхност. Тя представлява масив от тънки метални перки, през които преминават тръби, носещи изпаряващ се хладилен агент, което от своя страна прави перките студени. Кондензацията, извлечена от въздуха, се оттича от перките в събирателен резервоар или се изтича към подходящ дренаж. Процесът е непрекъснат, тъй като вентилаторът поддържа въздуха в движение над намотките, докато хладилният газ е затворен и компресорът връща газа обратно в течна фаза с налягане, преди да се върне обратно към намотката, за да се изпари и охлади.

Защо тяхната производителност се влияе от околната влажност и температура?

Ефективността на различните влагоуловители зависи главно от околната влажност и температура. Кондензът на охлаждащата повърхност се засилва, когато има по-голяма температурна инверсия на повърхността (т.е. по-голяма разлика между температурата на въздуха и тази на повърхността). Колкото по-голяма е температурата на околната среда и относителната влажност, толкова повече вода ще извлече устройството. Идеални условия, при които машината има най-голяма производителност са приблизителни стойности от 80% влажност на въздуха и 30°C в дадено помещение.

Сравнение на производителността между различни модели

избор на влагоуловител

Овлажнителите имат редица елементи за сравнение, най-важният от които е скоростта на извличане на вода. Това е стойност, която обикновено се изразява в литри на ден при идеалните стойности на относителна влажност и температура, които вече споменахме. Очакваните стойности за по-малките модели са до 10 литра/ден при 30 °C и 80 % относителна влажност, докато средните по-големина модели са в диапазона 20 – 40 литра/ден. Посочените цифри могат да варират, в зависимост от условията при ползване и доколко съвпада с т.н. „идеални условия“.

Избор на индустриален влагоуловител

След като знаете приблизително какъв капацитет за премахване ви е необходим, вземете предвид и следните фактори:

Волтаж.   Повечето индустриални изсушители работят на захранване 230 V, но поради честата им употреба на строителни обекти, някои модели се предлагат със захранване от 110 V  или с двоен волтаж ( 230 V и 110 V ). Ако смятате да наемате влагоабсорбатор за строителен обект, то последният вариант несъмнено би бил най-гъвкавият.

Дренаж.  Освен ако не можете лесно да свържете вашия влагоуловител към гравитачен дренаж, тогава размерът на резервоара е от голямо значение. Малките съдове се нуждаят от по-често изхвърляне на водата, тъй като при пълен резервоар изсушителят ще се изключи. При подобна ситуация, оборудването стои повече време изключено, а това прави инвестицията неизгодна.

Наем на влагоуловител

Стройрент предлага 6 различни модела влагоуловители под наем на марката Master, с работен обем до 330 м2 и извличане на вода до 80 литра за денонощие.

При нас може да наемете модели DH 732, DH 40, DH 55, DH 80, DH 771 и DH 92 от серията Master, както и различни калорифери под наем, с които ще постигнете още по-бързи резултати.

Съвети при наем на влагоуловители и индустриални изсушители беше добавен в количката Ви!
0700-1-9988
Бързо запитване